Tabriz

Pozdrav vsem v Slovenijo,

za mano je kar precej pestrih dni, ogromno se je dogajalo… Prestopil sem iransko mejo in to mi je bila kar nekaksna prelomnica na mojem potovanju. Ne vem zakaj, ampak cisto drugace dojemam vso pot sedaj. Scena v Iranu je precudovita, ljudje so noro prijazni in ustrezljivi,ceste super,skoraj povsod nov asfalt, tako da je voznja res en sam uzitek. Ni vec tistega nadleznega dretja za tabo, le se kaksen zvizg izza vogala, nato pa prijazno pomahajo in se nasmejejo… Me prav zanima, kako bi se pocutil nas zupan, ker bi dobil toliko pozdravov v enem dnevu:-)(malo za salo malo zares).

Vreme in pomanjkanje vode in trgovin so tu glavni problemi. Moci me ves cas – ce ne na kolesu, pa lije kot iz skafa ko sem v sotoru. Danes sem dohitel Malezijca in Svicarja. Kaksno strasno sreco sem imel, da sem jih srecal-ce bi bil 5 minut hitrejsi, bi se zgresili. In potem je nasa mala cetica petih otovorjenih kolesarjev napadla Tabriz. Mesto z miljon in pol prebivalci in norim prometom. Prav zaradi prometa v mestih sem se odlocil, da ne grem direktno prek Teherana, ampak ob obali Kaspijskega morja. Vzamemo sobo za 3! evre in gremo na skupno kosilo. Prav dobro se pocutim, ker imam spet malo druzbe. Vceraj sem cel dan prezivel sam s sabo v sotoru, ker je cel dan scalo in sem se kar malo navelical. Jutri ostanem se tu in si ogledam mesto, potem grem pa naprej proti Ardabilu in ob obali Kaspijskega morja. Imam nekaj tezav z Uzbekistansko vizo, zato bom kar sel proti meji s Turkmenistanom, dokler se stvari ne resijo. Slik pa na zalost ne morem nalozit, tudi sms-ov ne morem posiljat prek neta,ker je v iranu dosti blokiranih internetnih strani.

5 Comments

 1. Cao Matej!

  Svaka cast! Vidm, da ti gre dobr, le tako naprej!!!
  Uzivej v dobri druzbi 🙂

  Pozdrav s se vedno malce zimske Finske
  Sasa

 2. Pozdravljen Matej

  Občudujem tvoj podvig in sem čist navdušen nad tvojim pustolovskim potovanjem. Želim ti najboljše vreme in veliko lepih doživetij.

  Fajn se mej

 3. Zetič,čestitke za že opravljene km in najlepše želje za naprej!! Na Komni imamo suho, mrzlo vreme, samo 8 °C, en lubi dolgcajt… Pozdrave od cele ekipe, srečno!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja