Vodeni izleti in delavnice

delavnice pod strokovnim vodstvom botanika, zeliščarja in strokovnjaka za divjo hrano

 • Zeliščarske delavnice

  Zeliščarstvo ima v povezavi z botaniko v Sloveniji in svetu dolgo tradicijo – izhaja iz tisočletne prakse naših prednikov, vse pogosteje pa se povezuje s sodobnim medicinskim pristopom (fitoterapija), ki temelji na znanstvenem pristopu in dokazih učinkovitosti.

 • Divja hrana

  Zakaj ne bi enkrat za spremembo po večerjo namesto v trgovino skočili na Jezersko.
  Naj vas gostijo travniki, potoki in gozdovi! Na eno- ali dvodnevnih delavnicah boste lahko odkrivali nove in pozabljene okuse hrane, ki nam jo ponuja narava.

 • Botanične delavnice

  Slovenija je dežela mnogih presežnikov, vsekakor pa izstopa tudi po svoji rastlinski pestrosti. Preko 3300 različnih rastlinskih vrst lahko najdemo na ravninah, gričevjih, kraškem robu, ob morju in v gorah. Mnoge med njimi so redke, če ne celo zakonsko zaščitene, spet druge so strupene, tretje so zanimive s sistematsko…

 • Izleti in predavanja za šolske skupine

  Ste se kdaj vprašali, zakaj o rastlinah vemo tako malo? Zakaj ti negibni (pravzaprav izredno mobilni, vendar v naši časovni dimenziji skorajda nezaznavno gibljivi) organizmi pravzaprav poganjajo naš svet? Pridite na naravoslovni dan na Jezersko in se prepričajte!