Pogoji poslovanja

POSLOVANJE

Podatki o podjetju:

Zelišča Kočna, zeliščarstvo, Matej Tonejec s.p.

Zgornje Jezersko 70

4206 Zgornje Jezersko

DŠ: 92775918

MŠ: 6743854000

Nismo zavezanec za DDV.

e-mail: matej_tonejec2@hotmail.com

Spletna trgovina Zelišča Kočna (www.matejtonejec.com) vam omogoča spletni nakup izdelkov podjetja Zelišča Kočna, Matej Tonejec s.p., Zgornje Jezersko 70, 4206 Zgornje Jezersko.

NAROČANJE IN SPLOŠNI POGOJI

Splošni pogoji spletne trgovine Zelišča Kočna v lasti podjetja Zelišča Kočna, Matej Tonejec s.p., so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.

Izdelek ali več izdelkov lahko preko spletne trgovine Zelišča Kočna naročite na več načinov. Najlažji način je preko spletne strani www.matejtonejec.com/shop, izdelke pa lahko naročite tudi prek elektronske pošte (matej_tonejec2@hotmail.com) ali na telefon 031-855-901 (Matej Tonejec).

Ob naročilu prek spleta boste morali izpolniti svoje ime, priimek in naslov. V primeru, da boste izdelke poslali kot darilo, s podatki obdarovanca izpolnite še kontaktni obrazec »Dostavi na drug naslov?«.

Za nakup preko spleta ni potrebna predhodna prijava. Za zaključek plačila morate vnesti le svoje podatke (ime, priimek, točen naslov, e-pošta in vaša kontaktna telefonska številka). S klikom na gumb »zaključi nakup« oddate naročilo, hkrati pa po elektronski pošti prejmete obvestilo o prejetju naročila.

Ko pritisnete gumb »zaključi nakup« pomeni, da ste seznanjeni s celotnim besedilom prodajno-plačilnih pogojev, ki so navedeni v tem besedilu in da sprejemate pogoje nakupa. Jezika sklepanja pogodbe je slovenščina in zavezuje obe stranki (trgovino in kupca). Vsa naročila shranjujemo v elektronski obliki na sedežu podjetja Zelišča Kočna, zeliščarstvo, Matej Tonejec s.p., Zgornje Jezersko 70, 4206 Zgornje Jezersko, ki je tudi lastnik in administrator spletne strani. Stranka naročilo po želji lahko dobi na vpogled. Kopijo naročilnice vam na vašo željo lahko pošljemo po navadni ali elektronski pošti.

V primeru kakršnihkoli nejasnosti v zvezi z naročilom vas bomo takoj obvestili na ob naročilu posredovani elektronski naslov oz. telefonsko številko. Kot kupcu vam pripadajo vse pravice po Zakonu o varstvu potrošnikov.

ZAUPNOST PODATKOV

Podatki o kupcu so strogo zaupni in se obravnavajo v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov in Zakonom o varstvu potrošnikov.

Podjetje Zelišča Kočna, zeliščarstvo, Matej Tonejec s.p. zagotavlja, da brez vašega pisnega dovoljenja v nobenem primeru ne bo odstopilo ali odtujilo podatkov, ki ste nam jih s potrdilom nakupa zaupali z namenom izpolnjevanja ali uveljavljanja pravic iz pogodbenega razmerja. Podatke bomo posredovali samo partnerjem, s katerimi imamo sklenjeno pogodbo o dostavi blaga (Pošta Slovenije).

Vaše polno ime, točen naslov, naslov elektronske pošte, telefonska številka in podatki o načinu plačila nam omogočajo izpolnjevanje vaših naročil in sprotno obveščanje o statusu naročil. Vaše osebne podatke bomo uporabili predvsem za obveščanje o akcijah in posebnih ponudbah ter za optimizacijo delovanja naše spletne trgovine.

SKLEPANJE IN ARHIVIRANJE POGODBE

Kupoprodajna pogodba je sklenjena v trenutku oddaje naročila.

Pogodbo se sklene v slovenskem jeziku, sklene pa se jo lahko po telefonu, elektronski pošti ali preko spletne strani. Sklenjene pogodbe med kupcem in prodajalcem se v elektronski obliki arhivirajo na sedežu podjetja Zelišča Kočna, zeliščarstvo, Matej Tonejec s.p.. Kupec lahko pridobi kopijo z zahtevo po elektronski pošti na: matej_tonejec2@hotmail.com

CENE IN VELJAVNOST PONUDBE

Vse cene na strani www.matejtonejec.com so v evrih (EUR). Podjetje Zelišča Kočna, zeliščarstvo, Matej Tonejec s.p. si pridržuje pravico do spremembe cen brez predhodnega obvestila.

Pri nakupu veljajo cene v trenutku oddaje naročila. Slike izdelkov so simbolične in ne odražajo nujno v celoti dejanskega stanja ponudbe. Kupec plača blago po predračunu na transakcijski račun prodajalca.

Vsi predračuni, računi in ostali dokumenti so sestavljeni v skladu z veljavno zakonodajo na ozemlju Republike Slovenije.

POŠTNINA IN NAČIN PLAČILA

Vsakemu naročilu prištejemo še poštnino, ki se obračuna glede na težo izdelka in embalaže.

RAZREDI:

1 – 250 g -1,3 evra

250 – 500 g – 2,7 evra

500 – 2000 g – 3,7 evra

Blago vam bo dostavila Pošta Slovenije, predvidoma v dopoldanskem času. Če vas ob tem času ne bo doma, boste prejeli obvestilo o pošiljki, ki jo lahko dvignete na označeni pošti.

Plačilo naročila je možno po predračunu na transakcijski račun podjetja. Druge oblike plačila so v pripravi.

DOSTAVA BLAGA IN DOBAVNI ROKI

Skupaj z dostavljenim blagom boste prejeli tudi originalen račun z vsemi podatki.

Za izdelke na zalogi je dobavni rok 2-4 delovne dni (izjema so volnene nogavice, ki so narejene po meri – dobavni rok do 14 dni).

Nekateri izdelki so narejeni po naročilu, kar pomeni,  da je rok za izdelavo izdelka odvisen od mnogih dejavnikov, a nikoli ni daljši od 14 dni. V vsakem primeru bo kupec obveščen po elektronski pošti o roku dobave izdelkov, ki niso na zalogi.

PRAVICA DO ODSTOPA OD NAKUPA IN VRAČILO BLAGA

Kupec ima pravico, da v štirinajstih (14) dneh od prevzema blaga spletni trgovini Zelišča Kočna sporoči, da odstopa od pogodbe. Pri tem mu ni potrebno navesti razloga za svojo odločitev. Edini strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga, ki ga mora nakazati/plačati podjetju najkasneje v tridesetih (30) dneh po sporočilu o odstopu. Vrnitev prejetega blaga podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.

Pravica do odstopa od pogodbe je pravica potrošnika zaradi same narave pogodbe – pogodba sklenjena na daljavo. Potrošnik ima pravico do vračila vseh plačil in sicer: plačane kupnine, poštnih stroškov in stroškov provizije, ki jih zaračunava dostavljalec blaga ob izročitvi blaga (npr. strošek provizije Pošte Slovenije ob vplačilu po povzetju).

POŠKODBE PRI TRANSPORTU IN REKLAMACIJE

Poškodbe pri transportu

Kupec je dolžan ob prevzemu pošiljke pregledati njeno vsebnost, v primeru poškodb paketa, zaščitne embalaže ali izdelka/ov pa mora celotno pošiljko prinesti na lokalno poštno izpostavo Pošte Slovenije in skupaj s poštnim delavcem sestaviti uradni zapisnik o poškodbi pošiljke. Kupec bo poškodovan paket skupaj z uradnim zapisnikom na stroške pošte poslal na naslov Pošte Slovenije v Preddvoru (4205). Po prejemu poškodovanega paketa bo izpostava Pošte v Preddvoru obvestila podjetje Zelišča Kočna s.p., ki bo v najkrajšem možnem času poslal kupcu nov izdelek oz. pošiljko.

Reklamacija izdelkov

Predloge, pritožbe in reklamacije sprejemamo na e-poštni naslov: matej_tonejec2@hotmail.com ali po pošti na naslov Zelišča Kočna, Matej Tonejec s.p., Zgornje Jezersko 70, 4206 Zgornje Jezersko.

Kupec na lastne stroške pošlje izdelek z napako na naslov Zelišča Kočna, Matej Tonejec s.p., Zgornje Jezersko 70, 4206 Zgornje Jezersko. Prodajalec ne odgovarja za morebitne poškodbe, nastale pri dostavi izdelka na njegov naslov (glej poškodbe pri transportu). Priložena morata biti kopija računa in pisna obrazložitev napake. Ob ugotovitvi, da je reklamacija upravičena, bo izdelek zamenjan ter na strošek prodajalca poslan kupcu. Če je do napake na izdelku prišlo zaradi nepravilnega ravnanja kupca, bo izdelek poslan nazaj kupcu na njegove stroške. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo!

Če reklamacija ni ugodno rešena, se lahko pritožite v 15 dneh na sedež podjetja. Vse spore bosta stranki reševali sporazumno. V kolikor to ne bo mogoče, bo spor reševalo pristojno sodišče v Kranju.

ŠKODA

Spletna trgovina Zelišča Kočna ne nosi nobene odgovornosti za morebitno škodo, nastalo zaradi nepravilne oz. malomarne uporabe izdelkov iz spletne trgovine Zelišča Kočna.

TOČNOST INFORMACIJ

Stremimo k podajanju izključno točnih in verodostojnih informacij, ki pa so zaradi tehničnih ali objektivnih razlogov lahko nepopolne ali napačne. Zaradi tega spletna trgovina Zelišča Kočna ne prevzema nobene odgovornosti za vsebino in napake, ki bi morebiti ob tem lahko nastale. Odkrite napake bomo zaradi moralne in osebne odgovornosti odpravili takoj, ko je to mogoče. Zelišča Kočna, Matej Tonejec s.p. si pridržuje pravico, da brez predhodnega obvestila spreminja splošne pogoje v primeru, da je to potrebno.

ODGOVORNOST

Podjetje Zelišča Kočna s.p. ni odgovorno za posledice nepravilne uporabe izdelkov iz spletne trgovine Zelišča Kočna, ki so posledica uporabe, ki ni v skladu z navodili za uporabo teh izdelkov, ki so označena na izdelku. Vsi podatki na spletnih straneh www.matejtonejec.com so uporabni zgolj kot vir splošnih informacij.

OSTALO

Za poslovanje s poslovnimi partnerji in strankami veljajo izključno pogoji, navedeni v SPLOŠNIH POGOJIH POSLOVANJA. Drugačni dogovori brez pisnega dokumenta ne morejo biti veljavni.

Vsak poslovni partner oz. kupec na zahtevo prejme kopijo SPLOŠNIH POGOJEV POSLOVANJA v pisni obliki, sicer pa so pogoji objavljeni na spletni strani www.matejtonejec.com.

Nesoglasja ali spore, ki bi nastali s tolmačenjem ali izvajanjem SPLOŠNIH POGOJEV POSLOVANJA, bosta partnerja reševala sporazumno. V primeru, da sporazuma ni možno doseči, je pristojno sodišče v Kranju.

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA stopijo v veljavo takoj po prejemu oz. objavi na spletni www.matejtonejec.com

Vsakokratne spremembe, dopolnila, dodatki itn. SPLOŠNIH POGOJEV POSLOVANJA bodo objavljeni na spletu, na strani www.matejtonejec.com

 

Za vsa dodatna vprašanja smo na voljo na elektronski pošti matej_tonejec2@hotmail.com. Na ta e-naslov nam lahko pošljete tudi vaše predloge, mnenja in pohvale.