Plani za naprej – avgust

Nekaj vas sprasuje, kaksne nacrte imava za naprej, alora je tule predviden(! – Kitajska je znana po presenecenjih vseh sort, od administrativnih zapletov in prepolnih javnih prevoznih sredstev do vremenskih in okoljskih ujem… bomo videli) nacrt poti za naslednji mesec:

Z vlakom od Kashgarja do Lanzhuja: 2500km bolj kot ne puscave se meni zdi dolgocasno in sredi avgusta popolnoma noro mucenje in sem uspela v to prepricati tudi Mateja:) Kakorkoli, vmes se ustaviva v Turpanu, najnizji in najbolj vroci tocki Kitajske na pragu puscave Gobi (jah, vrocina kot nalasc zame, k najbolje funkcioniram pri 20, ni kaj – ampak baje imajo tudi poseben center  za zdravljenje revme, alora ravno prav te dni, ko me trga po nogah;)

Od Lanzhuja s kolesom po obronkih tibetanskega sveta do Secuana – od Rumene reke do Yangtseja (al kokrkol se ze napise), torej – ter naprej do Yunnana, ene pokrajinsko in etnicno najbolj bogatih kitajskih pokrajin: polovica etnicnih manjsin zivi tukaj in sploh na podezelju se manda z lahkoto zgodi, da dneve ne vidis Kitajca Kitajca. Kunming je moja koncna destinacija, preden me odnese v zrak – Matej pa…

In ze bo september:)

One Comment

  1. Pozdravljena. Priporocam da dodata provinco Guizho – ali pa vsaj rizeva polja na jugu.. .Sicer najbolj revna, a s to odmaknjenostjo prevzame. Meni ena izmed ljubsih provinc…. Kako znani so mi kraji kjer se potepata… .. Lepi spomini 🙂 Uzivajta. Srecno.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja