Khorog

Lep pozdrav vsem v domovino, po enem tednu napornega ko0lesarjenja sva koncno prispela v Khorog. Birokracija v Doshanbeju nama je pobrala pet dragocenih dni, tako da sva kar hitela. Prvi dan je bila cesta idealna – nov asfalt, zlozni klanci in prijeten tempo. Drugi dan pa je cesta pokazala zobe – asfalt se je izgubil za naslednjih 150 km in luknje v cesti so bile na case res ogromne. Poseben problem je prah, ki sva se ga dodobra najedla in se je zazrl v prav vse pore. Po takih cestah je res nemogoce hitro kolesariti, zato je bila najina povprecna hitrost okrog 8 kilometrov na uro. Skoraj tako hitro, kot ce bi sla pes… Vseeno nama je uspelo narediti okrog 70 km. Dobra stran so cudoviti prostori za kampiranje in obilica vode.

Naslednji dan naju je cakal 3200 metrov visok prelaz – 55km navzgor po makadamu in potem 30 km spust proti meji z Afganistanom. Roke so naju od zaviranja tako bolele, da sva na koncu spusta komaj skrcila prste.

Sledili so se trije dnevi kolesarjenja ob reki Pandzh, ki je mejna reka z Afganistanom. Prav zanimivo je bilo opazovati ljudi prek reke, take romanticne vasice, ampak zivljenje tu mora biti peklensko tezko. Vcasih je potka, ki povezuje vasi vsekana v navpicno steno, vcasih tudi vec kot 100 metrov visoko nad recno dolino.

Rad bi nalozil se kaksne slike, a na zalost ne gre…

One Comment

 1. Ojla!
  Ne vem kok sta kej na mejlu, zato pustim kar tukaj voscilo.

  Anja: zelim ti VSE, VSE NAJBOLJSE!!! Bom spila enga al pa dva na tvoje zdravje 🙂

  Naj bo pot polna cudovitih razgledov in novih asfaltnih poti 😉

  Srecno!
  Sasa

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja